Открихме кампанията за Луковмарш 2019

Официално бе дадено началото на кампанията за Луковмарш 2019. По традиция, това стана на 6 януари, денят на рождението на ген. Христо Луков. И тъй като този ден е много символен за българският национализъм, защото в него са вплетени съдбите и на трима други български герои, ние отдаваме почит на всеки от тях. На тази дата са родени още поетът революционер Христо Ботев и генерал Никола Жеков. Също така, на 6 януари ни напуска и човекът, станал най-ярък символ на съпротивата срещу комунистическия режим в България, легионера Илия Минев.

Събитието започна в 14:30 часа, с поклонение на паметника на Христо Ботев в Борисовата градина. Пред събралите се говори Пламен Димитров – водач на софийската организация на Български Национален Съюз. Той подчерта тясната връзка между трите поколения националисти, чиито представители са тези герои. Всеки от тях се е превърнал в знакова фигура на своето време, но тези отделни исторически епизоди са само част от общата картина, от непрестанната борба в името на народа ни. След словото бяха поднесени цветя и присъстващите запазиха минута мълчание. После участниците се отправиха към паметника на Илия Минев, където също бе проведена кратка церемония с поднасяне на цветя.

Програмата за деня продължи с лекцията на проф. Никола Алтънков за личността на Илия Минев. Тя се проведе от 17:00 часа в централния щаб на БНС. Хвърлена бе светлина върху факти, които умишлено се спестяват за Илия Минев, от тези, които днес се опитват да злоупотребят с образа му. Като например неговия пламенен национализъм и факта, че до края на дните си остава верен на легионерската идея. След лекцията на професор Алтънков, присъстващите имаха възможност да зададат въпроси.

В края на събитието, организаторите на Луковмарш разказаха за подготовката и опитите да се възпрепятства шествието тази година. Добрата новина е, че вече има две спечелени дела срещу Столична община, заради опита на кмета незаконно да забрани провеждането на марша тази година. За това, скоро ще пишем повече. Бе представено и новото рекламно видео за Луковмарш 2019. Както и първите готови рекламни материали, които участниците имаха възможност да закупят, като начин да подпомогнат шествието. След края на официалната част, остатъкът от вечерта премина в приятелска атмосфера и оживени разговори.

Един коментар

  1. Никола

    Вие фашисти ли сте или ДА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *