Програма на Международната националистическа конференция – “Европа на свободните нации, а не диктатура на евробюрократите”

Както всяка година, така и тази факелното шествие в памет на генерал Христо Луков, което националната съпротива в България сама именува като “Луковмарш” е предшествано от мащабна информационна и рекламна кампания, която има за цел да популяризира името, живота и делото на генерал Христо Луков. В рамките на тази кампания до края, на която остават броени дни, ние проведохме много срещи в страната със стотици съмишленици, организирахме лекции, раздавахме рекламни материали, като един венец на нашите усилия приближава и най-мащабното мероприятие в рамките на тази кампания, което ще се проведе в навечерието на “Луковмарш”.

Така на 17 февруари от 18:30 часа в зала – 4 на Научно-техническите съюзи (НТС), намираща се на ул. Г. С. Раковски 108 в столицата, националисти от България и цяла Европа ще се съберат, за да обменят мисли и идеи и да споделят с всички присъстващи своята визия за бъдещето на Европа и европейската цивилизация, както и за това какви алтернативи предлагат националистите. Срещата ще бъде организирана под формата на конференция, на която представители от всички страни ще изнесат доклади пред присъстващите. Името на конференцията избрахме да бъде – “Европа на свободните нации, а не диктатура на евробюрократите”.

Конференцията ще бъде открита от Звездомир Андронов, който ще изкаже приветствията си към присъстващите и гостите от чужбина, както и няколко думи за това, защо се налага организирането на подобен тип проява, какво цели тя и какво се надяваме да постигнем с нея. След него ще започне и основната част от конференцията, която ще представлява изложение на докладите на българските и чуждестранните лектори. Всичко ще продължи около 3 часа и половина с една 20 минутна почивка. Пред залата ще има също така и щанд с патриотична литература и други рекламни артикули.

Докладчиците от България и тези от чужбина ще бъдат по четири. От чуждестранните гости ще говорят – професор Пиер Виал от Франция, Жан-Люк Гаске от Белгия, Михаел Щолер от Германия и Франо Църко от Хърватска.

От българска страна ще говорят Симеон Костадинов, Пламен Димитров, Антон Рачев и Ангел Джамбазки.

За да добиете по-пълна представа, кои точно са те, ще ви дадем и кратка визитка на всеки един от тях, както и това, за което ще говорят:

Проф. Пиер Виал – Франция

Пиер Виал, роден през 1942 година е президент на френската националистическа организация „Земя и Народ“ и принципен идеолог на движението за идентичност. Произхожда от семейство на Бонапартисти и националисти. Пиер Виал подкрепя борбата за Френски Алжир, и се присъединява към „Млада Нация“ през 1958-а. През 60-те години той е член на „Националното движение за Прогрес“ на Доминик Венер. През 1969-та година той участва в основаването на организацията GRECE, на която не е член днес, неговите расиалистки позиции са антипод на идеите на Ален дьо Беноа. Присъединява се към „Националния Фронт“ и през 1988-а е избран за общински съветник на FN във Вильурбан, по-късно е избран за регионален съветник на FN за региона Рон – Алп. Той е определян за принципния представител във Франция на нео – езическата тенденция, с организацията „Земя и Народ“, която той основава през 1995 – та година и чийто президент е до днес. Пиер Виал преподава Средновековна история в Университета Жан – Мулан, Лион – III, където е професор и е бил член на Института за Индо – Европейски изследвания до 2004-та.

На конференцията професор Виал ще представи борбата, която неговата организация „Земя и Народ“ води срещу Системата, в това число и срещу Евробюрокрацията. Ще разкаже и за историята на организацията, която води, за нейните идейни основи, както и ще сподели, какви са международните им структури и изяви.

Жан – Люк Гаске – Белгия

Жан – Люк Гаске е учител по професия и дългогодишен валонски национален активист. Той ще говори главно за активността му и на хората около него за утвърждаване на Валонската Идентичност, Култура и Език. Освен това ще обясни какви са днешните специфични проблеми в Белгия, която е едно изкуствено образувание. Тя се държи на сила да съществува като държава и може би е един малък модел на Европейския Съюз, с всичките му негативи за хората, принудени да търпят диктатурата на евробюрократите. Според него, точно затова еврочиновниците задържат на всяка цена Белгия като целокупна държава, понеже именно в тяхната столица са и европейските институции и ще е много лош пример ако Белгия се разпадне, което всъщност е неговата цел.

Михаел Щолер – Германия

Дългогодишен активист на националната съпротива в Западна Германия и организатор на редица големи националистически мероприятия в тази част на страната. Яростен борец срещу афро – азиатската имиграция в родината му и страстен радетел за излизането на Германия от Европейския съюз.

Темата на неговия доклад ще бъде – “След марксизма е преди марксизма: фабриката за последния човек”.

Марксизма, либералния капитализъм, съответно свободния пазар имат едни и същи духовни корени. Заглавието на доклада е свързано от една страна с антиболшевишкия роман на Аля Рахманова („Фабриката на новия човек“ 1935), а от друга с „последния човек“ на Ницше от предговора на „Тъй рече Заратустра“. Той защитава тезата, че новата европейска администрация създава физически, психически и интелектуално този нов човек, за да прокара структурно една утопия, подобна на тази, която беше замислена и приложена от марксизма и комунизма. В доклада се говори също за методи и цели на този заговор.

Франо Църко – Хърватска

Франо Църко е студент по математика в Загребския университет и председател на младежката организация към HČSP (Хърватска чиста дясна партия). Откакто от 2009 година оглавява младежото крило на партията, той го издига до най-голямата младежка националистическа организация в Хърватска. Организацията има мрежа от членове във всички области на страната, поддържа ефективна пропаганда в интернет и по улиците. При гей – парадите през 2009 и 2010 г. младежите на HČSP бяха основната сила, която се противопостави на хомосексуалните извратеняци. През 2011 г. по време на кампанията срещу присъединяването на Хърватска към ЕС, те бяха едни от най – известните анти – ЕС активисти в страната. Организацията е много активна и в дейности като лустрация на бивши комунисти, инициативи за забрана на комунистически символи и имена на улици, защита на хърватски генерали и ветерани от войната и други.

Симеон Костадинов – България

Симеон Костадинов е на 27 години и е добре известен активист в националните среди. Един от създателите на младежката организация на партия АТАКА, след напускането й става основна фигура в младежкото национално – патриотично движение Български национален съюз – Еделвайс, където отговаря за пропагандата и идеологията. Две години и половина е главен сценарист на телевизионното предаване “Национална гвардия”, излъчвано по телевизия ББТ. Автор на две книги и десетки статии за периодичния печат. Завършил е Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство. Убеден и твърд националист. Има дълбоки интереси в областите история, геополитика и военна теория.

Доклада му ще бъде озаглавен – “Стратегия на културната контрареволюция”.

Пламен Димитров – България

Пламен Димитров е студент по политология и член на БНС – София. Тема на неговия доклад ще бъде – „Свободната Национална Общност срещу свръхтоталитаризма на Новият Световен Ред”. В рамките на презентацията си той ще направи кратка характеристика на двата модела.

Антон Рачев – България

Антон Рачев, национален публицист, 43-годишен, ръководител на българската метаполитическа група Общество “Дуло”, създадена през 2001 г. Взема лично участие на Международната конференция “Европа и Русия – нови перспективи” в Москва през юли 2007 година. Теоретизира върху проблеми на Бялото движение в Европа. Активно участва в работата на Варненската конференция по българознание, Патриотичните семинари в Русе и др.

Слоганът на Общество “Дуло” – “За национално и социално освобождение на Европа”.

Ангел Джамбазки – България

Ангел Джамбазки е общински съветник в Столичния общински съвет и зам. председател на ВМРО-БНД.

Темата не неговия доклад ще бъде – „Циганизация и цигански въпрос в България и Европа. Хронология на десоциализацията и самоизолацията на циганите в българското общество. Причини и последици. Възможни решения на този въпрос в България и в Европа“.

След прочитането на всички доклади участниците ще се съберат за една обща голяма снимка и с това конференцията ще приключи.

Какъв е смисълът от тази конференция? Смисълът от провеждането на такива международни срещи е: да се изпитват идеологическите оръжия на национализма, да се създават външнополитически контакти и приятелства, да се набелязват мерки за решаване на проблеми, да се правят диагнози и предписания, които да бъдат внедрявани в действителния живот. Разбира се, винаги е нужен баланс и единство между размишление и практическо действие, защото едното не може без другото и никога не могат да бъдат ефективни, откъснати сами по себе си.

Европейският национализъм продължава да открива своите пророци!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *