Протест: „София казва „Не“ на либералните лъжи и манипулации“

На 15 февруари в Софийския университет ще се проведе форум, част от българското европредседателство, под мотото „София казва „НЕ” на словото на омраза и екстремизма”. Основен организатор на форума е „Сдружение за човешки права “Маргиналия“. Датата не е избрана случайно. Този форум е пряка провокация спрямо предстоящия Луковмарш, което става ясно и от следната информация, публикувана от организаторите:  „… да предостави алтернативна среда и трибуна за говорене, което се противопоставя на неонацистката реторика на прояви от мащаба на предстоящия Луковмарш.“ В настоящата статия ще внесем повече яснота какво всъщност ще се проведе на 15 февруари в София, кои са организаторите, с чия подкрепа ще се проведе, кои ще са гостите и лекторите и как възнамеряваме ние да отговорим на тази провокация.

Какво е „Сдружение за човешки права “Маргиналия“ и кои хора стоят зад него?

„Сдружение за човешки права “Маргиналия“ е известно с поддържания едноименен интернет портал. Той е платформа на едни от най-радикалните либерали и безродници в България. Там, в повечето статии, лъха нескрита ненавист към всичко българско и национално. А ревностно се защитава мултикултурализва, хомосексуалната пропаганда и джендър идеологията, масовата имиграция на неевропейци в нашия континент и расово мотивираните престъпления на различни етнически групи в България. Част от хората, които стоят зад сдружението и публикуват редовно в сайта са Юлиана Методиева, Татяна Ваксберг, Емил Коен, Марта Методиева, Светла Енчева. Когато прочетем само част от визитката на главния редактор на „Маргиналия“, Юлиана Методиева, ни става ясно към какво идеологическо блато ни бутат „маргиналите“: „Съосновател на правозащитната организация БХК и главен редактор на нейното издание „Обектив” от 1994 до 2014 г. Автор на социологически изследвания, свързани с медийната свобода, антисемитизма, толерантността и малцинствата. Основен спомоществовател на двутомното издание „Депортацията на евреите от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Пирот.“.

Кой подкрепя мероприятието и как?

Партньори на организаторите в това антибългарско събитие са:

 • Българско интернет общество – На пръв поглед не става ясно какво общо има една организация, която си поставя като основна цел да защитава интересите на интернет-потребителите и свободата на словото в интернет с това събитие. Всъщност това е точно в противовес с желанието на организаторите на форума, да ограничат свободата на изразяване и събиране на всички българи, които не изповядват техните ултра-либерални и антинационални идеи. Но когато разберем, че начело на това „общество“ стои Вени Марковски, всичко ни става ясно. За тези, които не познават въпросната личност, само ще споменем, че е внуче на номенклатурчика и македониста Венко Марковски, на чиято съвест лежи насилственото помакедончване на българите в Благоевградско. Негов кум е Сергей Станишев, а самия Марковски смята, че „Цар Борис III е с потънали в кръв ръце“.
 • Организация на евреите в България „Шалом“ – Тази организация от години е един основните източници на лъжи и клевети по адрес на ген. Христо Луков и нас, като негови организатори. Тази година обаче те надминаха себе си в опита да манипулират общественото мнение с декларация и клип срещу ген. Луков и Луковмарш, в която обвиниха ген. Луков във вина за депортирането на евреите от новоосвободените територии през ВСВ, въпреки че самия той е убит повече от месец преди тези събития от сънародничка на хората от „Шалом“.
 • Асоциация на европейските журналисти в България –  Факт е, че журналистите в България, с малки изключения, отразяват едностранно и пристрастно събитията свързани с Луковмарш. Освен това те почти винаги дават думата само на едната страна, враговете на марша, което е грубо незачитане на собствените им журналистически стандарти. Те безкритично разпространяват неистина и лъжи за ген. Луков и водената от него организация СБНЛ. Затова не е изненада, че подобно организация се поставя в услуга на едни откровени шарлатани и с нейни помощ ще бъдат разпространени манипулативните послания от форума.

Отделно са оповестени и няколко медийни партньори. Няма да изброяваме всички, защото някои от тях не будят никаква изненада, като се има предвид редакционната им политика досега, а други са абсолютно неизвестни и не заслужават да ми правим реклама. Единствено ще коментираме основния медиен партньор, който е Българското национално радио. Като публична медия, която се финансира изцяло от нашите данъци, би трябвало да очакваме, че тя ще е изцяло безпристрастна и ефира й не би се използвал за политическа пропаганда и то на идеи, които се възприемат крайно отрицателно от мнозинството от българския народ. Но точно обратното. В последните години БНР нееднократно е давала трибуна на противниците на Луковмарш, за да могат те необезпокоявано да разпространяват лъжите си. А на нас или на други патриотични сили никога не е била давана възможност да представим своята гледна точка. Още през 2013 година поискахме с писмо от ръководство на програма „Хоризонт“ да ни бъде дадено право на отговор, но не получихме дори отговор на своето писмо. Ето как една обществена медия, която ни е струвала 42,3 млн. лева за 2017 г., цензурира тези, от които се издържа.

Кой ще говори на форума?

До този момент организаторите са обявили „обичайните заподозрени“ политици, „правозащитници“ и университетски преподаватели, които ще изнесат речи и доклади на събитието. То ще бъде открито лично от кмета на София Йорданка Фандъкова. Да, същата, която последните няколко години прави всичко възможно да попречи за провеждането на Луковмарш и в това си желание дори не се свени да нарушава българското законодателство. За което вече два пъти беше осъдена. И това е същата, която не намира време вече няколко месеца, да отговори на нашите писма до нея, но има достатъчно време, за да се включи в това мероприятие и с познатото си празнословие и сервилничество да подкрепи користните идеи на маргиналите. Ето още няколко имена, които ще ни поучават от трибуната на Аулата на Софийския университет:

 • Георг Георгиев, зам.-министърът на външните работи  – Той е типичен пример верен на партия комсомолец, който заради слугинажа си е възнаграден с държавен пост. Бившия председател на младежката организация на ГЕРБ стана заместник министър едва на 25 години, без нито един ден трудов стаж в дипломацията. Освен това има още една помпозна длъжност, която го квалифицира идеално за този форум – „Национален координатор за борбата с антисемитизма“.
 • Александър Оскар, председател на ОЕБ „Шалом“ – Организацията на евреите в България явно има някакъв фетиш към ген. Луков и Луковмарш. Макар самия Христо Луков да е имал добри отношения с редица евреи и да няма намерен досега нито един документ, доказващ негово враждебно отношение срещу еврейската общност в България, тя му се „отблагодарява“ с редица нагли лъжи и клевети. Върха на тях беше подетата кампания и искане за забрана на Луковмарш преди няколко месеца, в която се събираха подписи с бутафорна онлайн подписка, в която всеки можеше да се подпише неограничено брой пъти. За да убедят хора, да се „подпишат“ в нея, те бяха изготвили един безсрамен клип, който обвиняваше ген. Луков в прегрешение, което трябва да е извършил след смъртта си. Не случайно клипа беше преведен на английски и почти всички виртуални подписали не са българи. Лесно се манипулират хора, които си нямат ни най-малка представа кой е ген. Христо Луков и какво е направил той за България. Неприкритата омраза на шаломовци, която ще демонстрират със сигурност и на мероприятието в Софийския университет, си обясняваме с две неща. Първо, гузна съвест, тъй като именно представителка на техния народ, Виолета Бохор Якова, е застреляла подло Генерала в гръб, пред очите на дъщеря му. И второ възможност за финансови постъпления от чуждестранни донори, национални и европейски грантове и програми, за което е нужно единствено достатъчно правдоподобно да се използван призрака на антисемитизма. Затова те толкова отчаяно се нуждаят от антисемити и като не могат да намерят реални, си ги измислят.
 •  Ана Джумалиева, председател на Комисията от дискриминация – Тази комисия е съвременния  вариант на „народения съд“. Да, вероятно присъдите, които налага не са толкова тежки (все още), но целта е една и съща – да се наказват всички инакомислещи, които са се осмелили да не вярват в утопичните идеи на властващата идеология. Затова нищо чудно, че другарката Джумалиева в интервю за БНР преди една седмица призова Столична община да „не допуска провеждането на Луковмарш“, защото „поляризират обществото“. Оставяме настрана, че Джумалиева съветва Столична община да наруши българския закон, което също само по себе си е престъпление. Показателно е, че тя иска да няма Луковмарш, защото той „поляризира“, тоест спрямо него има абсолютно противоположни мнения в нашето общество. Явно тя си мечтае за „доброто старо минало“, в което партията казваше на всички какво трябва да мислят и какво не, и така не се стигаше до „поляризиране“.  Така че да очакваме на 15 февруари тя да ни съобщи от трибуната на този форум какво е позволено и какво не е, да мислим.
 • Андреас Холщайн, кмет на германския град Алтена – В представлението на абсурда, което се явява този форум, Андреас Холщайн ще изиграе любимата роля на всички либерали, жертвата. Кмета на едно безизвестно германско градче ще влезе в ролята на жертвата на десния екстремизъм, който с прочувствена реч ще насълзи очите на събралите се борци срещу фашизма. В речта си той ще обясни, как е жертва зъл и човеконенавистен ултра ксенофобо-растито-нацист, който се е опитал да му отреже главата, но провидението някак си го е спасило. Каква е обаче реално случката с Андреас Холщайн? Кмета на малкото градче в Западна Германия е станал известен миналата година с мазохистичните си наклонности спрямо управлявания от него град и жителите му, след като е поискал да подслони в него 200 имигранти повече, отколкото е изискано от германското правителство. С това си „геройство“ той веднага печели сърцата на всички мулти-култи фетишисти в Германия, а и в Европа. Един ден, няколко месеца след това, Андреас Холщайн си купувал храна от местната дюнерджийница в града, когато един от посетителите, разбирайки че това е кмета, взима готварски нож, допира го до врата му и заплашва да го убие. След кратка суматоха, нападателя се отказва от заплахата си и се предава на полицията, която е извикана. От нападението кмета получава само една малка драскотина, и още на следващия ден дава пресконференция и участва на живо в студиото на германската обществена телевизия. Оказва се, че нападателя е 55-годишен германски строителен работник, останал без работа преди няколко месеца и напуснат от жена си преди това. Същия, явно изпада в тежка житейска криза след тези случки, защото опитва да се лекува от психически проблеми в различни клиники няколко пъти и се алкохолизира. По време на деянието си също е пиян. Макар германските служби да обявяват, че нямат никакви данни въпросното лице да имал връзки с националистически партии или организации, медиите го възхваляват като жертва на десния екстремизъм. Безспорно в същата си функция е поканен и в София. Явно при цялото си желание организаторите не са намерили някой в България, който да може достоверно да изиграе тази роля.
 • Плеада университетски преподаватели от Нов български университет – От години е известно, че НБУ (или още известен като университета на Сорос) е котило, от което се пръкват едни от най-ревностните агитатори срещу национализма и българщината като цяло. Затова не изненадва, че маргиналите са поканили хора като Анна Кръстева, Антоний Тодоров, Румен Петров, Димитър Вацов. Компания ще им правят още стожери на либералната мисъл, като Валентина Георгиева, Ивайло Дичев, Николай Поппетров и други. Явно канейки толкова университетски преподаватели, организаторите ще се опитат да придадат някаква псевдонаучност на тезисите си. Още от времето на комунистическата диктатура, голяма част от българската „интелигенция“ (най-често самопровъзгласила се за такава) е изключително опортюнистично настроена и обича да слугува на силните на деня. Не правят изключения и горепосочените лица.

Кой ще плати за всичко това?

Със сигурност този въпрос вълнува много хора, които са стигнали до тази част в статията. Затова няма да увъртаме много и ще го кажем директно – ти, да точно ти, който четеш тази статия, ще платиш за този маскарад. Защото цялото събитие се финансира по програма „Европа“ на Столична община, тоест от парите, които ние всички плащаме за данъци. Или за да сме по точни, 18900 лв. ще ни струва удоволствието цял ден безродни политици, псевдо „правозащитници“ и преподаватели от университета на Сорос да ви обясняват колко лош човек сте щом не приемате мултикултурализма, хомосексуалната пропаганда и джендър идеологията, имигрантските орди и как да обичаш родината си и да се опитваш да съхраниш културата, традиции и историята на народа си е отживелица и не е „европейско“. Интересно е, че според информация от сайта на програмата „Препоръчителния размер на финансиране по проект е до 10 хил.лв.“, но маргиналите са получили почти двойно повече. Това е и най-скъпо финансирания проект по тази програма за 2018 г., като всички други проект (над 30 на брой) получават от порядъка на 8000-9000 лв. Без съмнение за Столична община нищо не е прекалено скъпо, щом става въпрос за антибългарска проява.

Какъв ще е нашия отговор?

След всичко изписано до тук е явно, че ни се готви събитие, което е част от опитите през последните години по агресивен начин да бъдат наложени антинационални идеи на нашия народ. Със сигурност и предстоящия Луковмарш ще бъде една от най-обсъжданите теми там и ще се направи опит отново да се разпространяват добре известните лъжи и манипулации по адрес на ген. Луков и нас, като негови последователи. Ние обаче не искаме да ги оставим толкова комфортно и необезпокоявано да разпространяват безродните си идеи и да се опитат да мътят мозъците на младите българи. Затова ще организираме граждански протест пред сградата на Софийския университет. Той ще се проведе на 15 февруари (четвъртък), между 16:30 и 18:30 часа пред главния вход на университета, на кръстовището на булевардите „Цар Освободител“ и „Васил Левски“. Там, под прозорците, зад които ще се събере въпросната шайка, ние ще изразим шумно и ясно нашето мнение относно тяхната престъпна дейност. Каним всеки българин, който споделя нашата кауза, да се присъедини към нашия протест. Да извикаме заедно „София казва „Не“ на либералните лъжи и манипулации“.

2 коментари

 1. Съм за Луков марш, макар да намирам това обръщение за малко пресилено.

 2. Атанас Пешев

  Този „Георг“ какъв е по нараодност? Или само се прави на … какъв всъщност?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *