Преди куршумите бяха хулите

Днес леви лумпени, платени безродници и псевдожурналисти хвърлят с пълна сила клевети и хули по ген. Христо Луков, с цел да заблудят българския народ за неговата личност и да се опитат да прикрият своята вина в неговото убийство. Една от най-често използваните лъжи е, че той бил антисемит и имал някакви изказвания и действие срещу евреите в България. Парадоксално е обаче, че преди повече от 70 години, ген. Луков е бил нападан и клеветен точно по обратните обвинения – че е масон и работи в дружество с еврейски капитали.

Пълната противоположност на двете обвинения, доказва колко са несъстоятелни едните и другитe, но показва и какво е общото между клеветниците тогава и днес. А именно, че са мижитурки, които са продали и предали своя Род и Родина и намират единствено удовлетворение в това да очернят името на един достоен българин.  

Затова днес ви представяме едно отворено писмо на ген. Луков, което е публикувано във вестник „Зора“ от 8 октомври 1940 г. В него той отговаря на анонимните си хулители от онова време. Но думите на Генерала са толкова актуални, че сякаш той отговаря и на днешните лъжци и фалшификатори на история по един брилянтен начин.

Напоследък обществената мътилка е наново раздвижена. Хора, на които единствената професия е безделието, сноват от кафене на кафене, шушукат от ухо на ухо и разнасят вонята  на най-низките обществени утайки. Това са познатите на обществото дългогодишни чужди храненици, които под прикритието на някакви съмнителни политически идеи, вършеха най-долно предателство спрямо своето Отечество. Те и днес са в ролята си. Безгрижни, охолни и дръзки, тези дребни Херостратовци на  нашата тъжна действителност непрекъснато тровят душата на българския гражданин с най-долни и фантастични интриги по адрес на всяко честно име, което българската общественост е изтъкнала. Не бих и помислил да се занимавам с новите издевателства на тия господа ако въпросът е само личен.

След като до втръсване интригуваха около моето участие в управлението на дружество “Петрол” и след като за по-сигурно се постараха да изнесат тия интриги и в чужбина, днес същите тия господа разнасят из софийските кафенета един апокрифен списък на масоните в България, в който злонамерено са поместили и моето име.

Заявявам, че никога не съм бил масон, че никога тъмнината на масонските ложи не ме е блазнила и никога не съм бил приятел на техните тайнствени обитатели! А колкото се отнася до моето участие  в дружеството “Петрол”, заявпвам също така, че аз председателствам управленския съвет на едно българско дружество, което за негова чест почтенно изпълнява своите обществено-стопански функции и то при пълно съзнание за своята отговорност пред обществото, държавата и законите на страната. При това никога участието на чуждия капитал в това дружество не е излизало извън рамките на неговото стопанско предназнаменование. Така че ако бях забелязал каквато и да била друга тенденция в това участие, било против интересите на обществото, било срещу политиката, която води българското правителство, не бих се поколебал  веднага да изпълня своя дълг като българин и председател на дружеството.

Това заявявам на неподкупната българска обществена съвест …

Колкото се отнася до предателстващите безделници, там само дейното обществено презрение  може да им даде дохаки!

Генерал Луков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *