Справедливостта победи – съдът отмени заповедта на Фандъкова

Вече е черно на бяло – заповедта на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, с която тя прекрати тазгодишния Луковмарш при неговото започване и с която значително ни затрудни с провеждането му, е била абсолютно незаконосъобразна и беше отменена с решение на Административен съд – София град.  

Още в деня след Луковмарш 2016 ние заявихме публично, че този път Столична община брутално прекали с опитите си да саботира нашето напълно законно мероприятие и това ни принуждава да потърсим в съда защита на нашите конституционни права. Всъщност това не беше първата година, в която от Столична община прекратяват Луковмарш с абсолютно изсмукани от пръстите и неясни мотиви. За трето година вече кмета на София Йорданка Фандъкова се поддава на натиска на шепа ревльовци, за които Луковмарш и ген. Луков са трън в очите, и в противоречие на Закона за събранията, митингите и манифестациите, ни възпира от нашето конституционно право свободно да се събираме и да изразяваме мнение и нашето човешко право като българи, да почетем паметта на един наш голям герой. Безгръбначието и сервилността на лелята от ул. “Московска” са добре известни на всеки и видими през целия период на нейното управление като кмет на София. А и тя явно си е мислила, че срещу себе си има шепа дечурлига, които може да финтира с една и съща заповед всяка година, в която се позовава на някакви мними лица в нетрезво състояние и такива, които в “предишен период са участвали в спортни мероприятия” (все едно е престъпление на отидеш като зрител на спортно мероприятие). Съвсем удобно всяка година тази информация и е уж предоставена от МВР, които със скоростта на светлината са успели да установят тези лица, да систематизират информацията за тях, да я изпратят до Директора на СДВР, той да напише писмо до Фандъкова, да и го изпрати, тя да го получи и да се запознае с него и съответно да напише заповедта за прекратяване, която да ни бъде донесена до НДК от сградата на Столична община. И това всичко за има, няма 30 минути.

Е да, ама не! Тази година номера не мина точно както очакваше лелята и нейните кукловоди. След като пуснахме жалба срещу тази заповед, беше насрочено дело в софийския административен съд. На първото заседание от Столична община не само че не си направиха труда да изпратят представител, но и не предоставиха изисканото от съда писмо на СДВР, на която се позовава кметицата, за да прекрати Луковмарш. Беше насрочено второ заседание на съда, на което се повтори същата сценка. Фандъкова и подопечните и служители на СО продължиха да се крият като шумкари преди 9-ти септември и да не предоставят заветното писмо. В същото време ние предоставихме всички нужни доказателства, с които да покажем, че Луковмарш се е провеждал през последните 13 години без никакви инциденти и правонарушения и при всички изисквания на закона. Така на съдебния състав не остана никакъв друг избор, освен да излезе с решение, с което отменя заповедта на Йорданка Фандъкова. И не само това. Мотивите на съдията са цели 5 страници, в които той категорично заявява, че дори и да съществува писмо на СДВР и описаните лица в него, в нетрезво състояние и такива регистрирани с правонарушения в предишни периоди, да са реални, това в никакъв случай не дава право на Фандъкова да прекрати нашето мероприятие. Освен това съдията квалифицира тази незаконосъобразна заповед не само като нарушение на нашите конституционни права, но и като нарушение на чл. 11 от Конвенцията за защита на правата на човека, която България е ратифицирала.

Много ще се запитат сега,  “и какво от това обаче?” Нали мероприятието вече е минало и ние бяхме разигравани от полицията, на базата на тази заповед? Това е така, но решението на съда на практика ще направи почти невъзможно в бъдеще Фандъкова или нейните наследници, да саботират с правни аргументи Луковмарш и неговото нормално провеждане. Най-накрая ще можем да проведем едно подобаващо на името и делото на ген. Луков факелно шествие, без да трябва да сме изложени да всевъзможни спънки и репресии. Освен това, решението е и звучен шамар по устите на кликата от платени правозащитници, антифашисти и либерали, които всяка година преди Луковмарш, по стар сталинистки модел, призовават за забрана на шествието.

Не един път сме го казвали, но ще го повторим още веднъж – няма сила на света, която да ни спре да почитаме паметта на ген. Христо Луков и да следваме неговия завет. Днешното решение на съда е още едно потвърждение за това. Затова софийските улици ще бъдат озарени от факли и следващата, и по-следващата година и така всяка следваща година, докато крачат още българи по тази земя, защото НАШЕТО ДЕЛО Е ПРАВО!

Цялото решение на Административен съд – София град може да прочетете ТУК.

2 коментара

  1. Български офицер

    Червената Фандъчка – ” Учительница Русского языка ” , рано или късно ще застане пред НАКАЗАТЕЛНИЯ ВЗВОД ………..!

  2. И сега им го начукахме на цялата ционистко-антифашистка измет! Фъндъчката да си запали Минората и да се моли на Йехова, пак ще има Луковмарш!!!!!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *