Французин

Реч на представителя на „Френската националистическа партия“

Втората реч, на представител на чуждестранна делегация на Луковмарш 2020, която публикуваме, е на Пиер-Мари Боне. Той държа слово от името на „Френската националистическа партия“. Забележителното в неговата реч бе, че той я произнесе на български език, който той отскоро учи.

Скъпи приятели, днес съм тук за да ви донеса поздравите на вашите френски другари.

Първо бих искал да благодаря на организаторите на този марш за тяхната покана.

Моля, бъдете снизходителни и се надявам, че ще разберете моята реч, въпреки моя акцент.

Подобно на вас, ние имаме своите герои. Преди две седмици в Париж почeтохме тези, които паднаха за Отечеството. На 6 февруари 1934 г. тълпа от половин милион патриоти окупира улиците на Париж, за да осъди корумпираното правителство. На 6 февруари 1945 г. падна Робърт Бразилак, големият френски писател и поет, застрелян от „освободителите“, защото бе избрал страната на Европа срещу тази на Янките и Съветите. Борбата днес остава същата.

Докато властите по заповед се опитват да постигнат разпускането на Български Национален Съюз, ние уверяваме нашите националистически другари в нашата подкрепа. Нашата решителност и нашата солидарност са все по-силни, тъй като националистите във Франция вече сме преживели идентични атаки със същия произход. Всъщност, след посещение на председателя на Световния еврейски конгрес във Франция в Елисейския дворец, тогавашният министър-председател Манюел Валс се поддаде на натиск и през юни 2013 г. под измислен предлог разпусна две националистически движения: “Френско Дело” и “Млади Националисти”.

Но това очевидно е загуба на време. Ние знаем, че и в България, както и другаде в Европа, националистите не са в отстъпление и не са впечатлени от ударите, откъдето и да идват. А враговете ви трябва да внимават да не разгневят могъщия български лъв, който едва ли спи, след като се отърси от 500 години османска окупация и 45 години съветска окупация…

Мои другари, ние не сме последните от вчера, а първите от утрешния ден. Нашата решителност ще изгради нашата Европа. Да живее България! Да живее нашата крепост Европа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *