Румънци

Реч на румънските националисти на Луковмарш

За съжаление речта на нашите румънски приятели, които посетиха Луковмарш, не беше преведена на време и затона не можаха да я изнесат на мероприятието. Но сега имате възможност да прочетете пълния и текст тук.

Скъпи български приятели, драги братя от Европа,

Дойдохме тук за да донесем това послание и смирено да почетем българския национален герой Христо Луков, като част от румънските националисти, обединени наново, със същото верую и същите ценности, като вас български братя и европейски родолюбци.

Преди три месеца бяхме заедно в Румъния, за да почетем паметта на нашия национален герой и мъченик, Корнелиу Кодреяну, основател на Легиона на Архангел Михаил, който бе убит преди 81 години, заедно с 13 от своите съратници легионери. За нас бе чест да посрещнем група смели българи, дошли да окажат своята почит към нашия национален герой, като знак на уважение от българския народ. 

Ние почитаме герой, който Провидението е обвързало с едни исторически обстоятелства, които са действали в една и съща епоха.

В тежките времена за нашите народи, тези които се сражваха с оръжията на доблестта и истината, жертваха собственият си живот и проливаха кръвта си за свобода и достойнство, заслужиха своето място в пантеона на героите.

Тези герои на нашите европейски народи не се бориха за идеологии и доктрини, както ни заблуждават днес. Те следваха плътно един архетип на героизъм и саможертва, който самият Син Божий постави преди 2000 години: пътят към Голгота, Неговият Кръст, трънения венец, разпятието и Възкресението на третия ден. Следвайки нашият Спасител Иисус Христос, героите които почитаме не избраха живота. Те избраха възкресението. Те избраха вечността.

Преследвачите и убийците на нашите герои, които ликуваха и още ликуват за своята временна, земна победа, действаха според древната талмудистка поквара, също както и преди 2000 години. Тях не ги интересува изкуплението, нито място в Небесното царство, те искат единствено да управляват този свят, тук и сега. Тези, които осъдиха Сина Божий, тези които се страхуваха, че Истината ще излезе от гробницата, са едни и същи с тези, които днес налагат законите в името на политическата коректност, които се опитват да изпратят в забвение нашите герои и мъченици, които фалшифицират историята на нашите народи и говорят за права на малцинства, докато унижават цели нации. Те се преструват на жертви, докато всъщност са агресорите, те настояват за компенсации от всички европейски народи, за въображаеми престъпления, но същевременно ненавиждат нашата история, нашите национални герои и самата истина. Те планират едно смесване на расите, нациите и езиците, един отвратителен опит да се възстанови сриналият се Вавилон.

Православната църква чества безброй светии и мъченици, които са се жертвали по време на преследванията в Римската империя при тирани като Нерон, Диоклециан, Максимилиан и т.н., тирани които най-силно са мразели Сина Божий, Истината.

Силно съм убеден, че няма нищо мразещо по-силно християнството от комунизмът и неомарксистките проявления, с които днес се сблъскваме. Също както техните предшественици, които се бореха срещу преследващите християните, героите и мъчениците, които се бориха срещу комунизмът и марксизмът, трябва да имат своята напълно заслужена глава в историята, място в националните музеи, да имат свои паметници, а политическите лидери трябва да следват техният пример на достойнство, смелост и патриотизъм.

Дошло е време, братя мои, всички, които споделяме едни идеи, да се подкрепяме взаимно отвъд границите. Дошло е времето, когато старите европейски народи трябва да престанат да се борят помежду си и да се обединят в борба срещу онази зараза, унищожаваща нациите ни отвътре: неомарксизмът и политическата му коректност. Тези, които ще встъпят в това сражение не са легиони от хора, не са милиони от гласоподаватели, които несъзнателно, всеки четири години, избират политици и партии. Те са личности, които отказват да са част от общото разложение на обществата, лишени от морал, любов и достойнство.

На нас не са ни нужни политически лидери, които да ни казват какво да мислим, в какво да вярваме, кого да обичаме и за кого да скърбим. Нашите политически виждания не се определят от количеството, от милиони гласоподаватели, нито от диктатурата на толерантността. Ние вярваме в добродетелите на малка група обединени хора, ние вярваме в личности, готови да пожертват себе си за свободата на народите.

Братя мои, нека сме единни и верни на нашите убеждения и на истината, за която нашите герои дадоха живота си. Нека браним истината от всички нейни врагове и да я предаваме на новите поколения, за да осигурим оцеляването на нашите нации.

Никой враг не ще ни уплаши, защото на края победата принадлежи на войните на истината. Нека бъдем такива!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *