Поредни събрания за Луковмарш в страната

На 4 февруари в района на град Сандански се проведе поредното откриване на кампанията за “Луковмарш – 2012”, този път за района на югозападна България. Там, в къщата на един от най-активните членове на националната съпротива в югозапада, гостите от София в лицето на Звездомир Андронов, Симеон Костадинов и Пламен Димитров се срещнаха с националните активисти в Пиринска Македония, пред които говориха за предстоящото шествие, неговата история, живота и делото на генерал Луков и за историята и теорията на българския национализъм. Освен това се направи и анализ на актуалната политическа обстановка в страната и региона като се набелязаха и някои бъдещи инициативи и действия.

На другия ден организаторите на шествието в памет на генерал Христо Луков бяха в град Казанлък. Там в една от залите на Историческия музей в града гостите от София проведоха изключително задушевна и дружеска среща с представители на местната общественост в лицето, както на млади местни националисти, така и на по-възрастни хора, голяма част от тях бивши легионери или потомци на такива. След края на сбирката активистите от София и Казанлък обсъдиха някои бъдещи общи действия, както общо за страната, така и за района на града. Постави се и въпроса за организирането на нов летен лагер тази година, който всички се зарекоха да бъде още по-голям и масов от миналогодишния.

Така откриването на кампанията за тазгодишния “Луковмарш” на различни места из страната приключи. Посетихме няколко български града, срещнахме се със стотици хора, заздравихме стари приятелства и спечелихме още повече нови, направихме много срещи с активисти на националната съпротива из цяла България, с които договорихме различни общи инициативи, раздадохме хиляди рекламни материали – книги, лепенки, листовки, патриотични календарчета, тениски и суитчъри с ликовете на Васил Левски и генерал Христо Луков и какво ли още не. С всички присъстващи на нашите срещи се разделяхме с обещанието, че отново ще се видим в София на 18-ти февруари от 17:30 пред пилоните на НДК с факли в ръце, а с някои от тях и ден по-рано на Международната националистическа конференция, която организираме.

2 коментара

  1. Пътник в градския

    Надявам се като минат организираните събития ще се погрижите лепенките, промотиращи ги да бъдат отстранени от спиркознаците, защото сте ги сложили върху номерата на спирките и хората не могат да проверяват разписанията, благодарение на тях…

  2. Пътнико от градския транспорт хващай трамвай номер 20 и не ни се меркай пред очите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *