Официално начало на кампанията за Луковмарш 2016

Макар реално тази година да започнахме по-рано подготовката за Луковмарш, спазихме вече утвърдената традиция и открихме официално кампанията на 6 януари. Денят, в който е роден ген. Христо Луков, но също и Христо Ботев, а през 2000 година от този свят си отива Илия Минев. Затова всяка година на този ден почитаме паметта на тези трима велики синове на нашето Отечество.

В проливния дъжд и студеното време се събрахме първо пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина, а след това на този на Илия Минев в градинката до НДК. На двата паметника бяха поднесени цветя и беше запазена минута мълчание, а пред събралите се говори водача на БНС-София Пламен Димитров. Той описа каква е връзката между Христо Ботев, ген. Луков и Илия Минев, която в никакъв случай не се ограничава просто до датата 6 януари. Защото всеки от тях, като едни от най-ярките представители на своята епоха, се явява като вдъхновител на следващия и пример за неговата борба в полза на България. Пламъкът на тази борба, която всеки от тях е носил в сърцето си, и който днес трябва да пламне в сърцата на младите българи. Затова и мотото на тазгодишната кампания е „Пламъкът е в теб“.

Очаквайте съвсем скоро информация за тазгодишната кампания – рекламни материали, градове и програма за събрания и лекции, свързани с ген. Луков и Луковмарш, нови и интересни инициативи, както и всичко друго, свързано с шествието, което ще се проведе на 13 февруари.

Един коментар

  1. Странно е, че Краен Ненависти още не е излял поредната си помия по повод това събитие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *