Открихме кампанията за Луковмарш 2014

По традиция, кампанията за Луковмарш бе открита на 6-и януари – рожденият ден на Генерала. Но с тази дата е свързана съдбата и на други двама изключителни българи. Тогава е роден и великият революционер и поет Христо Ботев – един от най-значимите дейци на национално-освободителното ни движение. На тази дата, точно преди 14 години ни напуска и големият родолюбец и борец срещу болшевизма – Илия Минев. За това, решихме да отдадем нужната почит и на тримата титани на българският дух.

В 19:30 часа, пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина започна церемонията в чест на героите, която постави и началото на кампанията за Луковмарш. Пред събралите се националисти реч държа водача на софийската организация на БНС – Пламен Димитров. След словото му, последва тържествена заря за рождението на Христо Ботев и ген. Христо Луков. После участниците се отправиха към паметника на Илия Минев. Там пред родолюбците говори госпожа Елена Ваташка, председател на сдружението на футболните привърженици. С минута мълчание и поднасяне на цветя бе почетена паметта на големият националист и борец срещу болшевизма.

Благодарим на нашите симпатизанти и на приятелите ни от различни организации, които успяха да дойдат и да уважат честването. С хилядите други националисти, които споделят борбата ни, но с които няма да успеем да се срещнем по време на кампанията и обиколките в страната – ще се видим на Луковмарш! Кампанията вече започна, следете сайта за новини и подробности около предстоящите инициативи!

228

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *