Обиколка в Югозападна България

След като миналата събота и неделя обиколихме големите градове на Централна северна и южна България и се срещахме с активисти там, които участват дейно в организирането на Луковмарш и кампанията преди него, тази седмици наред беше Югозападна България.

В тази част на Родината има много националисти, които от години подкрепят много активно марша и затова решихме да отделим специална обиколка на този регион. Първата ни спирка беше в града, който днес е в пределите на България благодарение на безпрецедентния подвиг на ген. Луков – Кюстендил. Там се срещнахме с членове местната структура на БНС. Освен всичко около предстоящото шествие, обсъдихме и актуалната дейност и плановете за близкото бъдеще на националистите от града. След Кюстендил се спряхме в Благоевград. Там бяхме посрещнати от местни националисти, с които вече от години си сътрудничим успешно. И при тях срещата не премина единствено с обсъждането на всичко около Луковмарш, а бяха обсъдени и други въпроси, свързани с дейността на националното движение в България. Последната спирка от пътуването ни беше Разлог. В този град гостувахме за първи път, но бяхме много приятно изненадани от ентусиазма на местните активисти. Те бяха наели зала в местното читалище, в която изнесохме и две лекции. Първо пред събралите се говори Звездомир Андронов, който разказа за историята и развитието на Луковмарш през години, както и други подробности около организирането му. След него Пламен Димитров говори за приемствеността между различните поколения български националисти, като онагледи своите думи чрез примера на Христо Ботев, ген. Луков и Илия Минев.

Тази обиколка ни вдъхна още повече кураж, че във всеки повече кътчета на нашето Отечество са събуждат млади хора и благодарение на Луковмарш те се обединяват, за да водят заедно борбата за спасение на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *