Обиколка в България на организаторите на Луковмарш

През събота и неделя няколко човека обиколихме шест града в страната, където се срещнахме с представители на едни от най-дейните организации и групи, които помагат в подготовката и провеждането на шествието в памет на ген. Луков. Освен с националисти, с които вече от години си сътрудничим за Луковмарш, а и за други мероприятия, се срещнахме и с хора, които за първи път проявиха желание да помогнат за кампанията.

На тези срещи запознахме присъстващите с техническите подробности около факелното шествие тази години, както и инициативите и мероприятия, които са предвидени за кампанията преди него. Обсъдихме и конкретния ангажимент на активистите от съответния град, свързани с подготовката на марша. Разбира се раздадохме и актуалните рекламни материали. Навсякъде ни бяха зададени много въпроси, като най-честия от тях беше свързан с възможността и тази година Столична община да се поддаде на натиска от безродниците, на които Луковмарш пречи и да се опитат да саботират нашето мероприятия по всякакъв начин, както беше последните години. На този въпрос отговорихме, че тази години сме твърдо решени да не правим никакви компромиси с правото ни, дадено ни по закон, да организираме това шествие, но подробности за нашата тактика, свързана с противопоставяне на искането за забрана на марша, няма да съобщаваме засега. Навсякъде където обсъждахме този въпрос, бяхме уверени от присъстващите, че те седят твърдо до нас в намерението ни да не се поддаваме на никакви шантажи и да проведем Луковмарш както е предвидено.

Като цяло сме много доволни от ентусиазма на всички, с които се срещнахме тези два дни, а и на други хора от всички краища на Родината, които непрекъснато се свързват с нас и ни питат с какво могат да помогнат. Това ни показва, че усилията ни не са напразни и ген. Луков има достойни наследници, които продължават борбата за България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *