Луковмарш 2016 – равносметката

Едно нещо стана пределно ясно тази година, след успеха на 13-я пореден Луковмарш. Въпреки огромният ресурс, който е хвърлян за клеветнически кампании, водени с изключителна ярост и нечистоплътност вече 5-6 години, въпреки натиска от чужди посолства, въпреки саботажите на кмета и мръсните номера на институциите, въпреки опитите за извиване на ръце и умишлената дезинформация – общественото мнение е на наша страна. Хората все по-ясно виждат истината и все по-малко се поддават на манипулации. За поредна година, близо 2000 души отново почетоха паметта на генерал Христо Луков.

Участниците в марша показаха не само изключителна дисциплина и ред, но и висок дух и непоклатима воля. Не ги спря нито лошото време, нито ги отказаха полицейските блокади. Въпреки, че шествието първоначално бе разделено на групи и придвижването бе умишлено затруднено, с ясната цел – колкото се може повече от хората да се откажат и разотидат, участниците не се поддадоха, удържаха на натиска и играта на нерви. Така в крайна сметка, множеството отново се събра. Факлите ни отново осветиха софийските улици и шествието достигна до дома на Генерала, където бяха държани речи и бе поднесен венец в памет на героя. Тук е мястото да изкажем благодарност на всички, които направиха възможно това мероприятие да се състои. Трябва да започнем с хората и организации, които ни помогнаха да организираме лекции за Генерала в осем български града. Благодарим също на всички, които се включиха в рекламната кампания и направиха възможно рекламни материали да достигнат до всяка късче на Родината, а и извън нея. Специални благодарности и на всички, които ни подкрепиха материално, чрез парично дарение или закупуването на специално изготвените материали. Без тези средствата Луковмарш нямаше да може да се състои. Много сме признателни и на всички момчета от охраната на шествието, които през целия ден на 13 февруари бяха на крак и изнесоха основната работа по гладкото и дисциплинирано провеждане на мероприятието. В цялостен план може да кажем, че за първи път получаваме толкова много помощ и подкрепа от най-различни хора и организации, което безкрайно ни радва и показва, че в България все по-интензивно се изгражда една сплотена национална общност, която е предпоставка за играждането на мощно и единно национално движение.

За пореден път много ясно лъсна двойния стандарт на властите и някои медии. През годините Луковмарш абсолютно всеки път е протичал без никакви инциденти и при изряден ред. Въпреки това, последните няколко години напълно ненужно се струпват хиляди тежко екипирани полицаи и жандармеристи, докарани от цяла България, изкарват се водни оръдия и демонстративно се вади оръжие за разпръскване на масови безредици. Самите полицаи много добре знаят колко абсурдно и безсмислено е това. Дори има изказвания на униформени в този дух, пред журналисти. Ясно е, че няма нужда от подобни мерки, съпътствани от огромни парични разходи, ако идеята е да се гарантира обществения ред. Но разбира се, не това е целта. Очевидно е, че тук се цели хората да бъдат сплашени от тази демонстрация на сила.

Вместо да се допусне едно траурно шествие за български герой да протече спокойно, при абсолютен ред и дисциплина, кметицата предпочита да саботира мероприятието, да харчи значителни средства, да ангажира огромен полицейски ресурс (отклоняван от далеч по-важни задачи) и да блокира за часове половин София. И това само и само, за да се хареса на някакви си чужденци и маргинални елементи от различни НПО-та. Впрочем евтиния бюрократичен трик, който се ползва, за да се попречи на марша, според нас е в разрез със закона и сме атакували и двете забрани в съда. Последните три години Фандъкова отказва да съгласува шествие, което само по себе си не означава нищо, тъй като режима е уведомителен. Но от миналата година тя се опитва да попречи на марша, като разпорежда на полицията да го прекрати. За да се изнамери основание за това, се прави следната постановка. Още преди марша в огромен район около сборния пункт, полицията започва да извършва проверки. Спират се не само хора, идващи за марша, но и напълно случайни граждани. И разбира се, все някой от тези случайни минувачи ще има в себе си я джобно ножче, я верига за ключове (квалифицирани като опасни предмети), ще е пийнал или пък ще се окаже, че преди 8 години е задържан за сбиване или някаква друга глупост. След това се праща едно писмо до кметицата, че има задържани лица носещи опасни предмети, лица в нетрезво състояние или такива, които някога си са имали проблеми със закона. На база на тези изсмукани от пръстите аргументи, Фандъкова заявява, че по нейно мнение има опасност от възникване на безредици и нарежда незабавно прекратяване на проявата. Всъщност, ако нещо създава предпоставки за възникване на безредици, то това е провокацията на кметицата, нареждаща хората да бъдат разпръснати, напълно неоснователно. Тук обикновено услужливо пригласят и някой медии, тръбящи, че на Луковмарш вече имало задържани. Разбира се, именно тази жалка аргументация на забраната сме атакували пред съда.

Ето с такива мръсни номера колониалната администрация се опитва да ни попречи, защото дразним чуждестранните и господари. И докато ние срещаме такъв яростен отпор, просто защото искаме да почетем един български герой, то нашите противници се радват точно на обратното отношение. Да започнем от това, че клеветническата им кампания е широко отразявана, а твърденията им се представят абсолютно безкритично. Макар отдавна да сме ги оборили, включително и на продължителна пресконференция, преповтарянето им продължава. Нека вземем за пример и проведения протест срещу Луковмарш. На него присъстваха около 50 крайно леви лумпени, половината от които чужденци. Въпреки това, той бе представен като едва ли не, събитие равностойно по популярност и мащаб на Луковмарш. На тези дегенерати с изкривени от злоба муцуни бе осигурен и пълен комфорт от страна на общинската администрация. Въпреки факта, че чуждестранните така наречени „антифашисти“, са пословични с бруталните погроми, които извършват по време на протестите си. Тук само ще споменем, че тези хора защитават яростно каузи като ислямското нашествие в Европа (пробутвано ни като „бежанска вълна“) и разграждането на границите, осиновяването на деца от хомосексуалисти и всякакви подобни доказано вредни практики, унищожаващи устоите на обществото. Въпреки че половината от тях бяха маскирани – противозаконно поведение по време на протест, едва един от тях (забележете – полски гражданин) бе арестуван.

Но колкото и да се пънат подобни маргинали със съмнително финансиране, колкото и да ги толерират властите, усилията им са обречени. Самите те открито признаха, че българското общество е на наша страна. И това е наистина така, въпреки всички усилия, които се хвърлят да ни се попречи. А най-будната част от българската младеж отново бе на Луковмарш. Духът на генерал Луков днес отново обединява искрените родолюбци, както някога самият той обединяваше националните сили. И може да сте уверени, че нашето време неумолимо идва. Идва едно ново Възраждане. И каквото и да правят нашите врагове, това няма да промени факта, че те са последните сенки от отиващата си нощ, докато ние сме първите лъчи на настъпващото утро.

2 коментари

  1. лукова глава

    равносметката е, че има 200 малоумни наци селяни в софия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *