Лекция за генерал Луков в Русе

Информационната кампания в страната, предшестваща всеки Луковмарш вече е в разгара си. На 20 януари имахме удоволствието за пръв път да посетим и град Русе. Там бяхме поканени от местната родолюбива младеж, а събитието на място организираха момчетата от русенския фенклуб на “Левски”. Срещата се състоя в конферентната зала на хотел “Кристал” и протече при голям интерес.

 

Началото бе в 17:00 и започна с кратко слово на Никола Бошнаков от организаторите. Програмата продължи с лекцията на Пламен Димитров, посветена на живота и делото на генерал Христо Луков. В нея бяха включени и нови, наскоро разкрити факти, свързани с личността на героя и наследството, което ни е оставил. След него пред присъстващите говори водача на БНС, Звездомир Андронов. Първата част на словото му бе посветена на историята на Луковмарш, както и на всичко актуално случващо се около марша – и най-вече проблемите, с които се сблъскваме и опитите за саботаж от страна на институциите. Във втората част на своята реч, той представи книгата на Иван Григоров, както и забележителната личност на самия автор, който за съжаление наскоро ни напусна.

 

Искаме да благодарим на местните родолюбци за поканата да проведем това събитие в град Русе, както и за гостоприемството и чудесната организация от тяхна страна. Надяваме се да се срещнем отново и в София, за да почетем заедно паметта на Генерала на Луковмарш!

 

Повече снимки може да видите – ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *