Какво е за нас Луковмарш (част 2)

Луковмарш се превърна в събитие, към което все по-малко хора могат да останат безразлични. За това все по-често нашите кресливи противници се напъват да обясняват какво бил Луковмарш. Или по-точно, да внушават кухите си идеологеми с менторски тон. В тези си напъни, те не се скъпят нито в обилното изливане на хули, нито в наглите лъжи. Но въпреки тяхната гръмогласност, все повече хора съзират манипулациите им и търсят истината. 

Именно за хората, които тепърва проявяват интерес към марша в чест на ген. Луков, и които непредубедено се опитват да разберат повече за него, решихме да дадем нашето обяснение. Да разкажем, какво е за нас, организаторите на Луковмарш. Решихме да го направим по един по-нестандартен начин. Като изберем няколко ключови думи, които описват най-добре същността на Луковмарш. В няколко статии ще ви представим всяка от тях, придружена с кратко пояснение за смисъла, който влагаме в нея.

5. Достойнство – Луковмарш е израз на национално достойнство.

Във време, когато чужди сили се опитват да се разпореждат в страната ни, а политическата класа превива гръб и им слугува, хилядите националисти на Луковмарш, показват какво означава да имаш достойнство и да браниш своята култура, идентичност и интереси. Защото въпреки жестокият натиск на редица влиятелни чужди организации и на десетки посолства, сред които тези на САЩ, Израел и Русия – Луковмарш го има! А фактът, че през последните години стотици европейски националисти се стичат в София, за да почетат заедно с нас паметта на ген. Луков, показва, че когато държиш на достойнството си и другите те уважават.

6. Единение – Луковмарш е събитие, което ни обединява.

Обратно на това, което твърдят враговете ни, Луковмарш е символ на истинско обединение на здравите сили на народа ни. Това е ден, в който всички родолюбци загърбват различията помежду си и излизат заедно, сплотени, за да почетат паметта на генерал Луков. Въпреки жестокият натиск и опитите да се попречи на проявата. Хиляди българи на различна възраст, от различни социални слоеве, застават заедно, като един. Истински пример, за това, как народа ни може да бъде обединен. И колко силен е, когато е единен.

7. Традиция – За тези 16 години, Луковмарш се превърна в истинска традиция.

А традицията е това, около което се укрепва и сплотява една общност. Някой от най-младите участници на Луковмарш, буквално са израснали с шествието и паметта за Генерала. Луковмарш е традиция, възпитаваща родолюбие, постоянство, отдаденост, непримиримост и воля за борба. Традиция, която се утвърждава с всяка изминала година.

8. Пробуждане – Луковмарш показва пробуждащият се български дух.

Въпреки десетилетия систематични опити да се изкорени националното – до вчера от комунисти, а днес от либерални глобалити. Въпреки умишлено насаждания нихилизъм. Въпреки опитите за тотална подмяна на ценностите и усилията патологии да бъдат превърнати в норма. Въпреки всичко това, все повече млади хора отварят очи и отхвърлят лъжите. Духът на предците се събужда в тях и те осъзнават необходимостта, да се изградим като единна и сплотена национална общност, стъпила на древните ценности на народа ни. Нарастващата мощ на Луковмарш е най-яркият пример за това.

Тук може да прочетете първите четири думи – част 1.

Един коментар

  1. Митко З.

    само Напред и Нагоре! 1 за всички, всички за 1!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *