Завърши обиколката из страната, част от кампанията за Луковмарш

Завърши тазгодишната обиколка на България, част от кампанията за популяризиране на личността на ген. Христо Луков. Лекции за живота и делото на този изключителен български герой бяха изнесени в осем града на Родината. В това отношение, това бе и най-голямата до момента обиколка.

За три седмици успяхме да проведем срещи в Бургас, Стара Загора, Пловдив, Костинброд, Варна, Ловеч, Благоевград и Разлог. Срещнахме се както със стари съратници, така и с нови приятели. С всички тях сътрудничеството ни тепърва ще се разраства. В някой от градовете за пръв път проведохме подобна лекция. На всякъде бяхме посрещнати много радушно и с голям интерес. А най-хубавото е, че основно будни млади хора посетиха сбирките.

Самата лекция, подготвена от Пламен Димитров, който е и комендант на Луковмарш, бе интересна дори за тези, които са запознати с живота и делото на Генерала. От една страна бяха включени нови и интересни факти, открити на скоро. От друга, вече известни моменти и събития бяха разгледани под един нов ъгъл, даващ по-пълна и ясна картина за величието на образа на Христо Луков.

Като цяло има голям интерес и желание лекции да се проведат и в други градове, но за тази година няма да успеем да посетим повече, тъй като наближаващия марш налага да насочим усилията си към други дейности. Ако обаче желаете следващата година да проведем такава среща и във вашето населено място, може да се свържете с нас предварително, за да ви имаме предвид. Единственото условие е да осигурите зала и да организирате минимален брой посетители.

Благодарим много на всички родолюбиви българи, които ни съдействаха, за да направим тази обиколка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *