ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕРОПРИЯТИЕТО УТРЕ

Днес бяхме на среща в СДВР, на която присъстваха и представители на Столична община. На тази среща представител на СО ни предостави решение на Върховния административен съд, с което се потвърждава заповедта на столичния кмет Йорданка Фандъкова, в която нарежда да се съберем само пред къщата, където е бил убит ген. Христо Луков и където по традиция завърша шествието. Тази заповед е в отговор на съдебното решение на Административен съд София-град, което отменя цялостната забрана на Луковмарш. Макар и да е абсурдно, но ВАС приема, че не проблем столичния кмет да промени характера на мероприятието от шествие в митинг и така да не може да се придвижим по софийските улици.   

За съжаление решението на ВАС е окончателно и не може да бъде обжалвано. А опирайки се на това решение от столичната полиция ни заявиха, че няма под никаква форма да допуснат провеждането на шествие. Дори обявиха, че ще спрат със сила всеки, който се опита да го направи.

От тук нататък ние разбира се няма да призоваваме за нарушаване на закона и за неизпълнение на едно съдебно решение. Но ще оставим на всеки да прецени къде да отиде, от къде да мине и как да се придвижва. Това, което ние може да гарантираме и което зависи от нас е, че пред къщата на ген. Христо Луков на ул. Тракия 1, след 18 часа ще се проведе подобаващо и достойно възпоменание за кумира на националистическа България. 

Очевидно е, че цялата държавна машина е впрегната, за да бъде възпрепятствано почитането на паметта на един велик българин. Въпреки всички проблеми, които тресат родината ни, приоритет на всички институции е да спрат няколко хиляди родолюбци мирно и цивилизовано да се възползват от тяхното право на свободно събиране и свободно изразяване.

Но явно не осъзнават, че с всички свои действия, те постигат точно обратния ефект. Защото още повече ни убеждават, че сме на прав път и карат нови и нови млади хора да се присъединяват към нашите редици. С всичките си забрани и репресии те няма как да изтръгнат духа на ген. Луков от нашите сърца, а само каляват волята ни за борба срещу тази корумпирана, антинационална система!  

И въпреки всичко утре в София ще кънти: ГЕНЕРАЛ ХРИСТО ЛУКОВ! 

Един коментар

  1. БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР

    Заради потъпкване Свободата на митинги , шествия и събрания отразени в Основния Закон на България – продажните Т.н. “ Върховен Административен съд “ и “ Прокуратурница “ плачат за един нов 9.Юни.1923 г. и вкарване на ред в Държавата !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *