Важно: Прочети, преди да отидеш на Луковмарш!

P1280225Със сигурност всички, които искат да се включат в Луковмарш, са чули оглушителния вой на антибългарските кръгове, които искат забрана на марша. Чули сте какви обиди и клевети се сипят срещу всички нас, които всяка година почитаме Генерала. Въпреки всичките си напъни, те не успяха да издействат забрана на мероприятието, защото просто няма никаква правно основание за това, което беше признато от Столична община и Охранителна полиция. Но на всички трябва да им е ясно, че събота вечер, очите на цяла България ще бъдат вперени в нас. Затова е нужно да докажем още веднъж, че ние сме достойни български националисти, а не лумпени и криминални типове, за които се опитват да ни представят нашите врагове. За тази цел е много важно всички участници в марша да покажат дисциплинирано държание, да следват указанията на организаторите и охраната и да се придържат към предварително оповестените правила. И най-малкия инцидент по време на Луковмарш, може да послужи като основание следващата година шествието да бъде забранено. Затова всеки, който има намерение да се включи в марша, трябва да е наясно с отговорността, която носи и съобразно това да спазва следните правила:

–          Консумирането и носенето на алкохол по време на мероприятието е абсолютно забранено. Всички забелязани да правят това, както и хора във видимо нетрезво състояние ще бъдат отстранявани от шествието. Все пак става въпрос за възпоменание за загинал герой, така че който не може да се лиши за няколко часа от любимата си бира, по-добре да си остане в къщи.

–          Носете си лични карти, тъй като е много вероятно преди сборния пункт да бъдете проверени от полицаи и лица без лична карта няма да бъдете допуснати до шествието.

–          Не носете никакво оръжие или предмети, които могат да бъдат разпознати от полицията като оръжие (джобни ножчета, спрейове и т.н), със себе си. Бяхме предупредени от полицията, че всеки в който бъде намерен такъв предмет, ще бъде незабавно арестуван.

–          Според българските закони е забранено, на масови мероприятия, човек да скрива лицето си по какъвто и да е начин. В тази връзка не носете никакви маски и не се опитвайте по никакъв начин да прикриете лицето си. Това също може да бъде използвано като причина да бъдете задържани.

–          Напълно недопустимо е носенето на знамена, дрехи, значки и други, върху които има изобразени символи или надписи, които са забранени от българските закони или могат да бъдат разпознати от полицията като фашистки или расистки. Тъй като това е доста разтегливо понятие и не се знае точно какво би се тълкувало като такава символи, препоръчваме да не носите нищо със себе си, освен чисто български знамена и знаци. Въздържайте се от ръкомахане с дясна ръка, тъй като бяхме информирани, че и това може да бъде разпознато от охраняващите полицаи като пропагандиране на забранена идеология и съответно санкционирано.

–          Забранено е носенето на транспаранти, знамена, убозначителни знаци на организации и приятелски кръгове, които нямат нищо общо с организирането на траурното шествие, но биха се опитали да го инструментализират за своите цели или по-късно да използват кадри от него за своята собствена пропаганда.

–          Лозунгите за скандиране ще бъдат подавани от кола с високоговорители. Не проявявайте самоинициатива и не скандирайте неща извън тези, които са подавани. Скандиране на призиви за насилие или расистки лозунги могат да бъдат използвани като предтекст за незабавно прекратяване на мероприятието.

–          За правилното и безпроблемно протичане на мероприятието отговарят упълномощени от организаторите лица, които контролират провеждането му. Ще ги познаете по лентата с трибагреника на лявата им ръка. Те извършат и подредбата на хората преди започване на шествието. Моля спазвайте техните инструкции!

–          Факлите биват раздавани от упълномощените за това лица. Паленето им се извършва от няколко човека, които минават през колоната. По време на движение хората, които ги носят, трябва да внимават да не подпалят други участници в шествието, знамената или нещо друго около себе си. Не носете със себе си и не използвайте никакви други пиротехнически средства като футболни факли, димки и т.н. Това е забранено от полицията и ще доведе до арест на хората, които го правят.

–          По време на официалните церемонии и произнасянето на речите спазвайте тишина и съблюдавайте тези около Вас да правят същото!

–          По време на мероприятието не се яде, не се дъвчат дъвки и не се пуши.

Няма да е преувеличено, ако кажем, че Луковмарш е най-внимателно следената проява в страната, за това самодисциплината на участниците е по-важна дори от усилията на охраната. Ако се усъмните, че някой е провокатор или ако забележите нарушаване на правилата, незабавно сигнализирайте на момчетата, отговарящи за реда. Нега да покажем заедно, че едни от основните характеристики на българският национализъм са железният ред и дисциплина. По този начин ще разбием тезата на нашите противници и ще стане ясно колко смешни и несъстоятелни са обвиненията им.

Моля след като се запознаете с тези правила, ги предайте и на ваши приятели и съратници, с които заедно ще посетите шествието. Ако имате въпроси относно тях или ви е нужна друга информация свързана със Луковмарш, може да ни пишете на info@lukovmarsh.info или да се обадите на 0883392272.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *