(Анти)българската (анти)национална телевизия?

Когато плащаме от джоба си, за да ни лъжат

Всеки, който си е изгубил времето да гледа новинарската емисия на БНТ от 14-ти февруари, най-вероятно си е задал следният въпрос – има ли смисъл от „национална” телевизия, която да се издържа с нашите пари, след като дори частните телевизии не са толкова нагли в лъжите и манипулациите си. Конкретният репортаж е за възпоменателното шествие за генерал Христо Луков, проведено за 12-та поредна година в София от Български Национален Съюз.
Още в 15-тата секунда на репортажа водещият на новините започва с лъжа. Събралите се пред НДК симпатизанти на БНС влезнали в стълкновения с представителите на полицията. Как обаче, въпреки десетките телевизионни камери там, включително и на БНТ, подобно нещо на записите няма? Може би, защото репортерът халюцинира?

Секундата е 24-та, лъжата втора, а именно седем души били задържани преди началото на марша в София. Със същата лекота БНТ можеше да препише и палежите на коли преди 10 дни. Все пак и те са нещо случило се преди началото на марша. Истината в случая е, че задържани наистина има, но те са задържани по обяд и никой не може да се наеме да каже какво общо имат това с възпоменанието, което стартира от НДК към 18:30. Слава богу, че същият ден, по изключение, няма убийство в столицата, защото тогава вероятно и то щеше да бъде споменато във връзка с Луковмарш.

Само 3 секунди по-късно следва лъжа номер 3. Били запалени улични контейнери. Запалени от кой? Може би от самия генерал Луков, ако слушаме думите на водещите. Истината е, че някъде близо до НДК действително е имало предизвикан пожар на контейнер за смет, който обаче е извършен от бездомник. Нещо добре установено от полицията и описано коректно от други медии, сред които novini.bg.

Колко професионални са служителите на БНТ може да установи всеки в 52-рата секунда от репортажа, където този път водещата ни съобщава, че по-рано през деня е имало ПОХОД срещу Луковмарш, организиран също от БНС. Тоест, непредубеденият зрител трябва сам да се ориентира и да намери отговор на въпроса, защо им е на БНС да органзират Луковмарш, а по-рано през деня да протестират срещу него, както излиза от думите на телевизионното гуру от новините на (Анти)българската (анти)национална телевизия.

Още един пример какви хора издържаме с данъците си може да видите при прякото включване от паметника на Васил Левски, където голобрадо репортерче убеждава зрителите, че въпреки, че е забранено: „факелното шествие е запалено малко след паметника на Апостола”. Вероятно това твърдение обяснява и лъжата към втората минута от репортажа, че по-рано е използвано и водно оръжие. Нормално, след като цялото шествие е било запалено, по думите на репортера, полицията е длъжна да спаси живота на участниците и да ги „обстрелва” с „водното оръжие”. Изобщо в цялата тази научна фантастика или манипулативна помия, с която служителите на БНТ заляха тези, които им плащат заплатата, а именно редовите граждани, остава отворен само един въпрос. Госпожи и господа, водещи и репортери, не ви ли е поне малко срам да ставате за смях с такива лъжи?

Абсурдния репортаж може да гледате ТУК.

Един коментар

  1. Кур за луков

    Расистки копелета горете в ада

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *